Kleinschalig kamperen in Frankrijk | Roussel - Tipi's, Boogtenten en Gîtes

Reserveren

De omgeving

Click for Moissac, Frankrijk Forecast Het weer bij ons

De Tarn-et-Garonne, ( ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd ) ligt net op een punt waar verschillende streken en landschappen elkaar ontmoeten. Dit zorgt juist voor een grote diversiteit in  de natuur.

Het centrum van de streek wordt doorkruist door de rivieren de Tarn en de Garonne. De streek staat bekend om haar keuken en heeft een mild klimaat met veel zon.

De Tarn-et-Garonne brengt 80% van al het fruit van de Midi-Pyreneeën voort. De druiven van Moissac, de Chasselas tafeldruiven bezitten het predikaat "appellation d'origine contrôlée"(AOC). De goudkleurige druiven-trossen worden ook wel de parels van de Tarn-et-Garonne genoemd. Omringd door water en groen, te midden van heuvels met fruitbomen en de veelbelovende wijngaarden, ligt Moissac.

Het gezellige stadje Moissac ligt op de wandelroute G.R. 65, ( St.-Jacques de Compostela ) dit is het bekendste, meest begane wandelpad van Europa. De abdij en het klooster van Moissac staan op de lijst als bijzondere halte voor pelgrims uit Europa en zijn het bezoeken zeker waard. Het hele jaar door is er iedere zaterdag en zondag een gezellige, sfeervolle markt midden in het centrum op het marktplein. Tijdens de zomer zorgen de concert avonden en het festival de la Voix ( half juli ) voor veel gezelligheid in het stadje.  

Moissac bevindt zich op nog géén 10 minuten rijden van onze camping vandaan.

Het licht glooiende landschap van de Tarn-et-Garonne biedt uitstekende mogelijkheden tot het maken van fietstochten en wandelingen.

Wilt u liever fietsen, wandelen, joggen e.d. zonder heuvels dan kan dat heel goed in Moissac langs het Canal du Midi (hier kunt u bij het kanoverhuurbedrijf ook fietsen huren). Het Canal du Midi is een verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee, langs het gehele kanaal loopt een mooi autovrij fiets/wandelpad. In Moissac gaat het Canal du Midi d.m.v. een bijzonder fraai, historisch aquaduct dwars over de rivier de Tarn heen.

Op korte afstand van de camping ligt bij de samenvoeging van de rivieren de Tarn en de Garonne een groot recreatie en watersportgebied ( Saint-Nicolas-de-la-Grave ) waar u kunt zeilen, surfen, kanoën, een motorboot huren of vissen. Tochten met rondvaart boten of kano's over de Garonne, de Tarn of het Canal du Midi zijn ook mogelijk.

Er zijn op ongeveer 30 minuten rijden diverse zwem-meren met strandjes en botenverhuur.

Het landschap van de Tarn-et-Garonne kenmerkt zich door de vele duiventillen, pigeonniers genoemd die u opmerkt op de top van de heuvels of naast de boerderijen. Ze zijn omringd door vele dorpen en stadjes met rijke historie en gezellige (avond) markten.

Leuk om te bezoeken zijn o.a. Montauban met historisch (autovrij) centrum, Toulouse (ook wel het Parijs van het zuiden genoemd), Albi, Gaillac, Lauzerte, Montjoi, Lafrancaise, Castelsarrasin, Valence d'Agen, etc.

In de zomer zijn er vele dorpsfeesten, brocantes en vide- greniers (rommelmarkten). Voor de kinderen is er o.a. een mooie openlucht kartbaan, een avonturen klimpark tussen de boomtoppen, een ruimtevaart park, safaripark, en Parc Walibi. Het bezoeken van musea's, kerken, kastelen en grotten behoren ook tot de mogelijkheden. 

Interessante sites van de Comité Régional du Tourisme van de Midi Pyrénées in het Nederlands zijn 

 http://www.toerisme.midi-pyrenees.org/       www.mooisteplekjes-midipyrenees.nl